Kompetenciáink

Készen állunk, hogy megvalósítsuk ötleteit!

Huonker előállítási módszerHuonker előállítási módszer

Cégünket a fém- és műanyag -feldolgozás területén teljes rugalmasság és sokoldalúság jellemzi. Tapasztalt bérgyártóként gyártási és megmunkálási eljárások széles spektrumát kínáljuk ügyfeleinknek, ezért a vevői igények széles skáláját ki tudjuk elégíteni. Folyamatosan bővítjük és optimalizáljuk kompetenciáinkat, eljárásainkat és folyamatainkat. Örömmel segítünk Önnek akár termékek fejlesztési szakaszában, akár a prototípusgyártásban.

A klasszikus feldolgozási módszerek, mint a fémmegmunkálás, stancolás, fröccsöntés, és szerelés jelentik azt a bázist, ahol széleskörű know-how-ra és évtizedes tapasztalatra támaszkodva, kis és nagy sorozatú egykomponensű és szerelt alkatrészeket gyártunk.

Egyik specialitásunk az inzertes, betétes termékek előállítása, ezen a területen nem csak bérgyártók, hanem igazi probléma megoldók is vagyunk. A vevői igényeknek megfelelően gyártott műanyagból és fémből készült hibrid alkatrészeink a legkülönbözőbb iparágakban keresettek.

Fémmegmunkálás

Az alapkompetenciánk része

Kis-, és közepes szérianagyságú alkatrészek -tengelyek, fogaskerekek- gyártása, nyersanyagállapotból a teljes alkatrészig.

Főbb technológiáink: esztergálás, marás, fogazás, felület-, és hőkezelés, préselés, mosás, konzerválás.

Stancolás

Rugalmasság és sokoldalúság

A stancolásban otthon vagyunk: németországi vállalatunknál 6 nagy teljesítményű stancológép működik (100 t záróerőig), magyarországi telephelyünkön jellemzően a gyártási folyamatba integrált stancológépekkel dolgozunk.

Stancolt alkatrészek széles skáláját kínáljuk vevőinknek, amit a különböző gyártási folyamatok (pl. szabadon eső, többlépcsős stancolás), valamint az utólagos befejező eljárások (felületkezelés, pl. galvanizás, koptatás stb.) tesznek lehetővé.

Leistungsportfolio Stanzen
Leistungsportfolio Spritzgießen

Fröccsöntés

Tökéletesítjük a műanyagot

Magyarországi telephelyünkön 21 fröccsöntőgép dolgozik 25-250 t közötti záróerő tartományban. A modern és hatékony gépparkunk biztosítja a vevőigények kielégítését, legyen szó szabadon eső, betétes, hibrid alkatrészekről a különböző iparágak számára.

Betétes alkatrészek műanyagból és fémből

Igényes felhasználásra

A műanyagból és fémből készült hibrid alkatrészek (pl. kontaktmodulok, csatlakozó elemek) magas színvonalú termékek, amelyek nélkül vezérlés-, a kommunikáció-, vagy szenzortechnika ma már elképzelhetetlen és amelyekre nagy igény mutatkozik különböző iparágakban, mint pl. autóipar, gépipar, energia- és villamostechnika, egészségügy stb.).

Leistungsportfolio Hybridbauteile

Alkatrészgyártót keres?

Mi vagyunk a megoldás!

Összeszerelés

A gyártáson túl

Kompetenciáink egyike Magyarországon a szerelés. Hajtóművek, váltóművek, csatlakozók összeszerelését már a 90-es évek végétől folyamatosan végezzük, folyamatainkat fejlesztjük. Megrendelőinknek az általunk gyártott fém- és műanyag-, illetve vásárolt alkatrészekből állítjuk össze a termékeinket. Az elektronika fokozott térnyerése ebben a szakágban is egyre inkább jellemző, ennek kapcsán az ESD védelem, az ezzel kapcsolatos feladatok is teret kapnak a hétköznapjainkban.

Ultrahangos hegesztés

Mint a továbbmegmunkálás egyik iránya

Műanyagok ultrahangos hegesztése évek óta használatos korszerű technológia cégünknél. Ultrahanggal a műanyagok légmentessé, vízállóvá és olajtömörré hegeszthetők. A hőre lágyuló műanyagok hegesztése során a függőleges rezgés hatására az anyag helyileg megolvad, és igen rövid idő alatt létrejön az oldhatatlan kötés. A hegesztés minősége az állandó, jól szabályozható és a hegesztés kis területére kiterjedő energiaátvitelnek köszönhetően igen egyenletes vevőink nagy megelégedésére.

Leistungsportfolio Ultraschallschweißen
Leistungsportfolio Tampondruck

Tamponnyomás

Gyors, rugalmas és egyedi

A tamponnyomás egy olyan közvetett nyomtatási folyamat, melynek során a klisé mélyedéseiben elhelyezkedő festéket visszük át tampon segítségével az alkatrészre . Az eljárás a rugalmas speciális szilikonból készült tamponról kapta elnevezését. A tamponnyomás egyik legnagyobb előnye, hogy képes felvenni a munkadarab felületének alakját. Ennek köszönhetően, a sík kliséről felvett nyomatási képet nem csak sík, hanem homorú vagy domború felületre is lehet nyomtatni. A másik nagy előny, hogy a nyomtatás gyors, hiszen a néhány mikron vastag felvitt festékréteg másodpercek alatt megszárad. Így a munkadarab azonnal megfogható és ha szükséges, szerelhető.

Költséghatékony gyártás

Használja ki lehetőségeinket

A megfelelő ár-érték arány és a vevőelégedettség elsődleges célunk. Technológiáink és telephelyeink lehetővé teszik a rugalmas gyártást optimális költségek mellett. Németországi telephelyünkön inkább az automatizált termelés, ennek kapcsán a nagyszériás termékek gyártása zajlik. Magyarországon bicskei telephelyünkön a kis és közepes szérianagyság jellemző manuális, félautomata és automatizált gyártási folyamatokkal.

Segíthetünk?

Nálunk jó kezekben lesz!

Mottónk

Az ügyfelek elégedettsége a legfőbb hajtóerőnk

Számos iparágban és alkalmazási területen használják megoldásainkat, a minőség és a megbízhatóság iránti igény egyetemleges, legyen szó technológiai kompetenciáról, vagy tanácsadásáról, vagy ügyfeleknek nyújtott egyéb szolgáltatásról.

Olyan területen dolgozunk, ahol a precizitás nem ismer kompromisszumokat. A jövőért dolgozunk, ahol majd a holnap világa szab mércét.

Őszinteség, pontosság, megbízhatóság …

Vannak, akik ezeket az értékeket ódivatúnak tartják, szerintünk nagyon is aktuálisak.

Az „összekapcsoljuk ötleteit” tehát számunkra több, mint pusztán egy szlogen.

Ez inkább egy fogadalom, amihez a Huonker Hungária Kft.-nél évtizedek óta ragaszkodunk és betartunk.

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Várjuk üzenetét!