Home >> Főoldal >> Hírek

2018 Február

Készítettünk egy rövid 20 másodperces Image Filmet vállalatunkról.

Az ínyencek számára készült egy 50 másodperces verzió is (kimaradt jelenetekkel).

Karácsonyi adományok 2017

Cégünk több mint 20 éve működik Bicskén, a város egyik legnagyobb foglalkoztatójaként. Fontosnak tartjuk vállalatunk társadalmi szerepvállalását. Ennek fényében a karácsonyi adományokra szánt keretünket hagyományosan helyben, helyi intézményeknek illetve a város lakóinak ajándékozzuk az ünnepek alkalmával.

 Idén a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakgimnáziumnak adományoztunk több százezer forint értékben számítástechnikai eszközöket. Az iskola nagy örömmel fogadta cégünk ajándékát és megtiszteltek minket azzal, hogy az intézmény karácsonyi ünnepségének a keratein belül adhattunk át az eszközöket.

 Cégünk angyalkája az önkormányzat segítségével – amelyet ezúton is szeretnénk megköszönni – további százezer forintot juttatott el, osztott szét helyi rászoruló családoknak.

 

2017 december 20. Karácsonyi vacsora

 Az év zárásaként, egy jó hangulatú, finom ételekkel elköltött karácsonyi vacsorát tartottunk a dolgozóink szavazatai alapján. A vacsora egyben egy évzáró esemény: ügyvezetőnk utolsó „gyári” tájékoztatója, egy év értékelő beszéd volt és a 2017-ben jubiláló – 10 és 15 éves – dolgozóinkat is köszöntöttük.

Még a vacsora előtt jutalomban részesültek a cégünk működésében fontos szerepet betöltő, Kaizen filozófiához kapcsolódó ötletekben és feladatokban eredményes dolgozóink is.

 A finom ételek, a jó zene és persze a kellemes társaság miatt egy kimondottan jó hangulatú rendezvénnyé vált a vacsora, ahogy azt a nálunk dolgozók már megszokhatták: jó nálunk dolgozni, jó együtt ünnepelni!

2017 október, “Kiállítások hónapja”

 

Vállalatunk 2017 októberében kiállítóként részt vett két jelentős nemzetközi szakmai kiállításon. Ebben az évben a Fakuma kiállítás Friedrichshafen-ben (Internationale Fachmesse
für Kunststoffverarbeitung) ugyanúgy a 42. hétre esett mint Budapesten az Automotive Hungary kiállítás. Így csapatunk erőforrásait megosztva vettünk részt az eseményeken.

Automotive Kiállítás

Balról: Nagy Lajos, Nagy-Freész Diána, Nagy Károly, Tyechlár Ferenc, Biró Gergely

Fakuma Kiállítás

Balról álló sor: Paholik Viktor, Jörg Broghammer, Gabi Hoffmann,Tobias Bacher, Hans-Georg Huonker

Ülő sor: Két partnerünk, Melanie Dziuba, Markus Blank

2017. szeptember 16., Családi Nap 2017

A kissé borongós időjárás ellenére cégünk dolgozói és családtagjaik: kicsik és nagyok egyaránt, szép számmal érkeztek már a kezdésre. Izgatottan néztek elébe a programoknak: finom ételek és italok, kostolók, kvíz, gyárlátogatás és zenés előadások.

A bicskei mentők és tűzoltók is tiszteletüket tették: egy mentő és egy tűzoltó autót „próbálhattak” ki a lurkók a rendkívül barátságos és segítőkész személyzet irányítása mellett. Az udvaron felállított mini ugráló ás játszó park játékait még a felnőttek is kipróbálták.

A menü egyrészről hagyományos volt egy ízletes marha gulyással, másrészről a pulled pork szendviccsel a trendi gourmet vonalat is elhozta nekünk a séf.

A sörsátor színpadán előszőr a szári néptánc együttes műsorát tekinthették meg, majd a Családi Nap zárásaként a Nyári család zenés műsorát élvezhették a dolgozóink és vendégeink.

Kellemes, jó hangulatú napot töltöttünk el együtt, nincs mese, ebből már hagyomány lesz! 🙂 

2017 május 36., Bicskei Napok kitelepülés

Több mint 20 éve Bicskén, a város egyik legnagyobb foglakoztatójaként, a régió és az ország ismert és elismert iparági szereplőjeként a műszaki műanyag fröccsöntés és a precíziós fémmegmunkálás területén tevékenykedünk. 

Idén hagyományteremtő jelleggel részt vettünk a Bicskei Napok rendezvényen a Város Szíve terén.

Kitelepülésünk célja az volt, hogy cégünk ismertebbé váljon a bicskeiek körében, részletesebben megismerjék tevékenységünket és bemutassuk aktuális munkalehetőségeinket.

Kitelepülésünk sikeres volt: sok bicskei család, gyerek fordult meg standunknál és távozott boldogan, apró ajándékokkal. A standunkhoz odalépők között találkoztunk olyanokkal is, akiket új munkatársként láttunk viszont cégünknél.

Standunk a Város Szíve terén.

Az időjárás kezdetben nem volt kedvező...

 

… de ahogy kisütött a Nap, gyerek sereg vezette forgatag lepte el a teret.

 

 

 

 

 

2017 Április, Nyílt nap középiskolásoknak

Cégünk fontosnak tartja, hogy képzett, jó munkaerővel rendelkezzen. Annak érdekében, hogy már az iskolapadban megtaláljuk a legjobb szakembereket, rendszeresen szervezünk nyílt napokat középiskolások részére, akik  tanulmányaikból kifolyólag érdeklődést mutatnak az iparág iránt és jövőjüket akár a Huonker Hungáriánál képzelik el.

Április 26-án, két iskolából érkeztek hozzánk szerszámkészítőnek tanuló diákok: a tatabányai TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközép – iskolájából és a tatai TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumból.

 A céges prezentáció után a diákokat körbe vezettük a gyártás területén, ahol bepillantást nyerhettek abba, hogy folyik a műanyag fröccsöntés és a precíziós fémmegmunkálás gyártási környezetben. Megtapasztalhatták, hogyan működik a gyakorlatban az, amit az iskolapadban tanultak, és természetesen újdonságokkal is találkozhattak: megmutattuk nekik  a szerszámjavító részlegünk legmodernebb CNC megmunkáló gépét.gépét.

2017 Április, Csapatépítő tréning

A Huonker Hungária vezetősége Április 21-23 között csapatépítő és szervezet fejlesztő tréningen vett részt Rácalmáson a Jankovich – kúria Hotelben.

A tréning keretében közös gyakorlati feladatokat oldottunk meg, reklámfilmet forgattunk, sárkányhajóztunk valamint fejtörő feladatokat oldottunk meg GPS-túra során a közeli sziget sűrű erdejében.

 

2017. Február: A Kaizen kultúra bevezetése a Huonker vállalatcsoportnál – a közös célunk a folyamatos fejlesztés

A 2016 októberében a németországi Titiseeben megrendezésre került nemzetközi staratégiai megbeszélésen Hans-Georg Huonker úr a cégcsoport tulajdonosa elmondta, hogy közös célunk, a vállalatcsoport folyamatos fejlesztése, amihez egy nagy múlttal rendelkező eszközt, a Kaizent választjuk irányvonalként. A rendezvényen résztvevő magyar és német kollégákon kívül részt vett cégünk Kaizen tanácsadója, Sebastian Joos úr is a Pro-Comet cégtől.

A téma fontosságára Jürgen Voigt úr, a kaizen kultúra bevezetéséért felelős vezető, és Nagy György úr, a magyarországi vállalat ügyvezetője is felhívta a figyelmet, illetve workshopokon keresztül mutatták be létjogosultságát.

A rendezvényen mind a magyar, mind a német felek megegyeztek az első kaizen projektekben és abban, hogy a kaizen kultúra bevezetésének első lépéseként a tevékenységhez szükséges szervezeti struktúra kialakításával és az alapok, szabályok lefektetésével kell elkezdeni a munkát, valamint Sebastian Joos úr segítségével workshopokon keresztül kell megérteni a tevékenység lényegét.

De mit is jelent a „Kaizen” és a „Kaizen Kultúra” valójában?

Japán kifejezés, mely a Kai (változás) és Zen (jó) szavakból tevődik össze.

A Kaizen a vállalati politikára épülő javítási folyamat, amelyben részt vesz a teljes személyzet. A Kaizen a folyamatos tökélesítés mozgatórugója, és egy motiváció arra, hogy ösztönözzék a dolgozókat saját munkájuk fejlesztésében, hiszen mindenki képes jobbá, eredményesebbé tenni a saját munkáját az előrehaladás érdekében. Általános megközelítésben a Kaizen a versenyképesség növelésére irányul – mint például a vevői igények teljesítése, a termelés fokozása, a termékek és/vagy szolgáltatások minőségének javítása, a veszteségek, a költségek csökkentése, az ütemezés betartása, a hatékonyság emelése, stb.

Hans-Georg Huonker úr kifejtette, hogy a versenyképességünket úgy tudjuk megtartani, hogy bevezetjük és megszilárdítjuk a Kaizen kultúrát, ezzel elősegítve a stabil vállalati folyamatok megteremtését. Ez elégíti ki, esetleg múlja felül, napjaink ügyfeleinek elvárását. A megbeszélteknek megfelelően mindkét vállalatnál elindult a Kaizen kultúra bevezetése. A szervezeti struktúra és szabályok meghatározása után a vállalatunknál az 5S bevezetését határoztuk meg első lépésként. A két vállalat együttes haladását a németországi Kaizen megbízott, Markus Motz és a magyarországi Kaizen megbízott Papp Sándor folyamatosan egyezteti. A magyarországi telephelyen 2016 decemberében és 2017 januárjában Sebastian Joos és Andreas Shmitt urakkal közösen 2-2napban 3 különböző célterületen végeztünk 5S workshopot.

A célterületek voltak a szerszámkarbantartó műhely, a fémmegmunkáló és a fröccsüzem 1-1 munkahelye.

A workshopokon elért eredmények többek között:

  • 250kg nem kellő, ezért feleslegesen tárolt alkatrész és szerszám eltávolítása
  • a kellő eszközök elrendezése
  • hozzávetőleg 3m2 hely szabaddá tétele
  • szerszám keresési idők csökkentése
  • átlátható folyamat megteremtése
  • munkahelyi közérzet javítása

 

A workshopokat a tervek szerint 2017 márciusában folytatjuk irodai 5S és szereldei folyamatoptimalizálás témában.

2017. Január: Sikeres EFQM audit 

 A tavaly elindított EFQM projekt zárásaként egy sikeres EFQM audit zajlott le cégünknél a hó végén. Büszkék vagyunk az elért eredményünkre, köszönjük minden érintettnek a felkészülést és a részvételt!

 

Mit takar az EFQM Kiválóság Modell?

 Európa 14 vezető vállalata 1991-ben kidolgozott egy menedzsment modellt (Európai Üzleti Kiválósági Modell), amely segítséget ad, hogy egy vállalat meg tudjon felelni ezen összetett elvárásoknak, melyet a brüsszeli székhelyű EFQM-et (European Foundation for Quality Management) koordinál. Ez a modell nem a termék vagy szolgáltatás minőségét, hanem az egész szervezet evékenységének, működésének kiválóságát helyezi a középpontba ezáltal a cég teljesítmény, és a fejlődés nagy mértékben javul. Cégünk a 2016 évben 3 projektet vezetett be, melyek bemutatása az EFQM Auditornak a megtörtént.

A projektek a következők voltak:

– Értékesítési stratégia kialakítása

– Premizálási rendszer bevezetése

– Dolgozói javaslatok rendszere

  Az auditor a folyamatok kiváló működéséről meggyőződött, ezáltal cégünk 2 évre megkapta az „EFQM Committed to Excellence” tanúsítványt! Ez egy igen fontos mérföldkő cégünk minőségügyi politikájában.

KÖSZÖNJÜK MINDEN EGYES RÉSZTVEVŐNEK A MUNKÁJÁT A PROJEKTBEN!

2016. December: Cégünk karácsonyi hangulatban 

BOLDOG BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Vállalatunk idén is a bicskei óvódák gyermekeit ajándékozta meg nagy szeretettel. Idei ajándékainkat a város három intézménye között osztottuk szét. Volt, ahova mobil kihangosító szettet vittünk a még örömtelibb és sikeresebb rendezvények lebonyolításához, más helyre a gyermekek egészségének megőrzését elősegítő sóterápiás eszközöket szállítottak ki cégünk „angyalkái.”

A polgármesterei hivatalban 2016. december 16-án tartott, rendkívül hangulatos karácsonyi ünnepség keretein belül Nagy György ügyvezető adta át az ajándékokat a jelen lévő gyermekeknek és a városi óvódák képviselőinek, valamint Pálffy Károly Bicske polgármesterének.

Ugyanezen a napon vállalatunk üzemében is megünnepeltük közösen a karácsonyt. Anyavállalatunk ajándéka nagyon népszerű volt, de természetesen a magyarországi menedzsment ajándék utalványa és édessége is örömmel töltötte meg dolgozóink szívét.

A kellemes hangulatról a finom falatok és a karácsonyi zenék mellett egy játékos kvíz is gondoskodott. A rövid ünnepség jól telt, sikerült ünnepi hangulatba hozni dolgozóinkat nem sokkal az év végi leállás előtt.

2016. Otóber: Látogatás anyacégünknél

A Huonker Hungária Kft. managmentje Nagy György ügyvezető igazgató vezetésével részt vett a Huonker cégcsoport stratégia megbeszélésén az anyacég marbachi központjában és a festői Titi-See-ben, a Fekete Erdő szívében. Ezen a találkozón megvitatták és lefektették azokat az alapelveket és irányvonalakat, amelyek meghatározzák, illetve megmutatják a vállalat csoport startégiáját és jövőképét az elkövetkező tíz évre.

A gyárlátogatás alkalmával a marbachi gyárban megtekinthették, megvitathatták az új stratégiához kapcsolódó fejlesztéseket és eszmecserék folytak az üzemek napi működését javító intézkedésekről is.

 

2016. Polgármester találkozó a Huonker Kft-nél

Nem mindennapi találkozóra került sor kedden a Huonker Hungária Kft. bicskei gyárában. A Huonker vezetői úgy gondolták a környező települések polgármestereivel, jegyzőivel összeülve próbálnak megoldást találni a kialakult munkaerő-piaci helyzetre.

„Bicskén és környékén folyamatosan munkaerőhiánnyal küzdenek. Főként a betanított munkások és szakmunkások hiányoznak a munkaerő piacról, illetve ezen dolgozók körében a legnagyobb a fluktuáció.” – tudtuk meg Vidó Csillától – a régióban meghatározó munkaerő-kölcsönző cég, – a HRC Group vezetőjétől.

Nagy György, a Huonker Kft. ügyvezető igazgatója köszöntőjében kitért a cégnél a közeljövőben tervezett munkaerő bővítésre, amely nagy fejtörést okoz az alkatrészgyártással, műanyag és mágnes fröccsöntéssel, illetve fémmegmunkálással foglalkozó gyárnak, mivel a jelenleg náluk dolgozók körében is nagyon nagy a fluktuáció, így folyamatos munkaerőhiánnyal küzdenek.

A köszöntő utáni kerekasztal beszélgetésen a környékbeli települések elöljárói és a Huonker vezetői megvitatták, hogyan tudnák együttműködésükkel elősegíteni a környező lakosság munkaerő-piaci lehetőségeinek jobb kihasználását, illetve hogyan tudnák közelíteni a munkaerő keresletet és kínálatot, akár a jobb információáramlással, munkába jutási lehetőségek javításával, képzésekkel, stb.

A kerekasztal beszélgetés után a környékbeli települések képviselői megtekintették a gyárat, megismerkedhettek a termelési folyamatokkal és a munkakörnyezettel.

Nagy György előremutató lépésnek nevezte, hogy a rendezvény során közvetlen kommunikáció és közös gondolkodás indult el a környék polgármesterei és a vállalat között a környék lakosságának munkaerő-piaci lehetőségeinek javítása érdekében, amely közös érdekük.

2016. Huonker Hungária Kft. EFQM Vállalati Kivállóság Modell Pályázata

EFQN2016, Huonker Hungária Kft. EFQM Vállalati Kivállóság Modell Pályázata

A brüsszeli székhelyű nemzetközi EFQM (European Foundation for Quality Management) szervezet pályázatán vesz részt vállalatunk 2016-ban.

Fejlesztési célünk: Vevőink és Dolgozóink megnyerése!

Projektjeink:

  1. Dolgozói Premizálási rendszer
  2. Értékesítés fejlesztése
  3. Kaizen, dolgozói javaslati rendszer

2015 Karácsony

Vállalatunk 2 db Okos Kocka gyermek fejlesztő játékkal támogatta a Bicskei Óvodákat

Vállalatunk 2 db Okos Kocka gyermek fejlesztő játékkal támogatta a Bicskei Óvodákat amit az Önkormányzat a felajánláson felbuzdulva egy 3. egységgel egészített ki.

Az Okos kocka gyermek fejlesztő játék egy Magyar találmány és egy családi manufaktúrában készül Debrecenben.

http://www.okoskocka.hu/hu

Nagy György Ügyvezető december 15.-én a Huonker Hungária kft. nevében jelképesen átadta az Óvodák vezetőjének Iványi Ferencnének és a gyerekeknek az adományt.

2015. Október: Vállalatunk bemutatkozott az induló Gyártósor magazinban

2015 Október. Vállalatunk bemutatkozott az induló Gyártósor magazinban.

Az újságcikk:
gyartosor-2015-18-19

 

 

 

 

 

2015. Október: Vállalatunk két szakmai kiállításon mutatta be kompetenciáit

2015. Október, Vállalatunk két szakmai kiállításon mutatta be kompetenciáit.

 

 

 

Szakmai képzéssel egybekötött csapatépítés lelkesíti a német és magyar kollégákat

A múlt hétvége (2015. június 27-28) a csapatépítés szellemében telt el a Huonker cégcsoportnál. A magyarországi és a németországi telephelyek közötti együttműködés kiemelt jelentőségű vállalatunk életében. Célunk a magyar és német kollégák közötti a kooperáció még szorosabbra fűzése, valamint a két telephely közötti műveletek optimalizálása volt. Ezért szerveztünk munkatársaink számára egy tutajépítő versenyt. A résztvevők csapatokra osztva kapták azt a feladatot szombat délután, hogy Egingben, a Passau folyó partján építsenek egy vízrebocsátható járművet. Alapanyagként biztosítottunk számukra hat kék műanyaghordót, négy evezőt, nyolc gerendát és 32 kötelet, a kollegák pedig kibontakoztathatták kreativitásukat. Ezt követően ki is próbáltuk a kész tutajokat, a rajtvonalhoz állítottuk őket, és hajrá!

A szemerkélő eső ellenére a hangulat az első perctől fogva remek volt. A vízre eresztett tutajok láttán pedig még a nap is kibújt a felhők mögül! Nem volt megállás: parádés vízi harc alakult ki a tó közepén!

A csapatépítés izgalmai remek lehetőséget kínáltak arra, hogy a német és magyar kollégák jobban megismerhessék egymást. A régi és új barátok szombat este pedig Passau városában vettek részt egy rendezvényen. „Végre tudunk arcokat kötni az nevekhez” – hangzott el többször is az este folyamán.

Mivel Passau pont a cég két telephelye között helyezkedik el, ezért esett erre a városra a választás.

11/14 Electronica 2014.11.14. – Újdonságunk bemutatása – a mágnes fröccsöntés

2014. október 11. és 14. között rendezték meg a világ legnagyobb elektronikai iparági kiállítását, ahol a Hans Huonker GmbH bemutathatta legújabb fejlesztését. A főleg szenzortechnológia és meghajtástechnika terén alkalmazott mágnes fröccsöntés újdonságával képviseltettük magunkat az eseményen. A Hans Huonker GmbH a betétes alkatrészek gyártásában immár képes a műanyag és mágneses alkatrészeket egyetlen lépésben előállítani.
Az Electronica 2014, a világ 80 országából érkező több mint 73000 látogatójával, és 50 különböző országból származó 2737 kiállítójával ideális alkalomnak bizonyult az új fejlesztés bemutatására. Állandó ügyfeleink reakcióiból és az új érdeklődők magas számából arra következtettünk, a piac egyértelműen pozitívan fogadta újdonságunkat.